CONTACT

zondag 14 december 2014

Buenos Aires TODO

 
Buenos Aires ToDo bekijkt deze wereldstad door Belgische ogen, met Vlaamse en Franse toers. Elke stad heeft zijn toeristische todo-lijst, verdeeld over eendagsvliegjes en nachtvlinders. Naast deze hotspots heeft Buenos Aires nog heel wat meer te bieden. Minder bekende wijken die het dagelijks leven, het buurtleven en de geschiedenis van deze wereldstad inkleuren. Onze gidsen zijn thuis in BA, wij laten deze stad van binnen en van buiten verkennen op maat van uw wensen. Tijdens onze wandelingen krijgt u een verhelderende blik over het heden en verleden, een kijkje achter de schermen van morgen. De urbanisatie van toen en van nu. 

Buenos Aires ToDo leeft niet alleen van toerisme, wij werken ook mee aan andere initiatieven zoals lezingen, tentoonstellingen en multi-mediaprojecten over de stad en haar bewoners in samenwerking met VIW, Vlamingen in de Wereld en de Belgische ambassade. Wij doen dit met een warm hart naar deze stad toe.
Onze stadswandelingen wijken daarom af van een gewone informele toeristen tour. U hoort een kritische, constructieve noot  in ons stadsverhaal. Reeds 15 jaar zijn we actief in de stad. We kennen deze metropool in al haar facetten, geuren en kleuren. Anekdotes, de kleine kantjes van de geschiedenis, grootse familieverhalen van de stichters en weldoeners passeren de revue. Ook de echte porteño en de migranten nemen deel aan ons stadsverhaal. Hoe de mensen hier wonen, hoe ze de stad ervaren en inkleuren. In voeling met de kleine en grote veranderingen die er plaats vinden. Steeds op zoek naar de waarden van het stedelijk leven, ook op plaatsen die niet voor de hand liggen.

BA ToDo begon met stadswandelingen in de toeristische centra, maar heel vlug weken we uit naar het echte stadsleven, buurten die de stad maken wat ze is. Onze menu geeft een keuze uit de volksbuurten, tango wijken, nice & residents en the City, het financiële bolwerk van het land. De mensen achter BA ToDo werkten in 2008 mee aan '200 jaar Belgische migratie in Argentinië'. De Belgische inslag was belangrijk voor Argentinie en deze roots vindt u terug in straten, pleinen en parken. Imposante Belgische architectuur, ingenieuze metro en treinverbindingen. Doorheen het urban life van deze stad, krioelen de roots van ons vlakke land die we als een rode draad door onze vertellingen weven.  We brengen u met het stadsvervoer van het ene deel naar het andere. Bus, metro en met goede wandelschoenen, kom je makkelijk doorheen deze wereldstad.

Hoewel Buenos Aires een wereld- hoofdstad is, komt ook het groen zeker aan bod. Deze stad laat u de urbanisatie zien die menselijk en sociaal economische bijna perfect is. BA ToDo laat u de mierenhoop van deze levendige stad voelen tot in uw vingertoppen. Ook kan u bij ons terecht met vragen over tips voor tangoshows, restaurants of eventen die georganiseerd worden tijdens uw verblijf.
Deze info is gratis en vrijblijvend. BA ToDo wil uw verblijf zo aangenaam inkleuren. Met onze professionele uitbouw van ons netwerk kunnen we u wegwijs maken in het miljoenen aanbod van een stad die nooit slaapt. Inmiddels is het team uitgegroeid tot een mooi netwerk van gidsen en is het aanbod uitgebreid en gediversifieerd, zowel voor groepen als voor individuele deelnemers.

Neem een kijkje op deze site, wandel tussen onze tips door en vragen staat hier vrij en is vrijblijvend.

BA ToDo
Buenos -Aires  centrum
Contacteer ons via reincastle@hotmail.com

1 opmerking:

  1. Voer hier uw vraag naar info in. Wij contacteren u zo snel mogelijk terug.

    BeantwoordenVerwijderen